back

Djin

Genudgivet af Lindhardt & Ringhof / Saga i vinteren 2017 - 2018

e-bog, paperback og lydbog

Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen (88/27) 672 591 0, Claus Bork: Djin - 143 sider.

Angicore bliver kejser i Dynadan, da hans fader bliver dræbt. For at genvinde magten over sit rige sætter Angicore Djin, krigens sjæl, fri fra Ibenholtklippen, og Djin raser nu gennem landene og smitter alle med sit vanvid. Angicore møder kvinden Miran og lærer kærligheden og dens styrke at kende, og det giver ham kræfter til at afslå tilbud om stor magt og evigt liv. Med troldmanden Skillions hjælp dræber han den onde troldmand Djihba, og Djin bliver til evig tid engageret i en kamp mod sit eget spejlbillede, som Djihba har skabt. Forfatteren, som tidligere har skrevet andre fantasy/science fiction bøger for børn, har her beskæftiget sig med den evige kamp mellem godt og ondt. Bogen er pænt trykt og har et spændende sort omslag med sølvbogstaver og et flammende øje bagpå. Sproget er yderst malerisk og indeholder megen dialog. Handlingen er sammenhængende og dramatisk, men det blomstrende sprog og de mange nye ord og begreber gør, at bogen kræver en god læser. Den er især velegnet til oplæsning for de 10-13 årige, men kan også selvlæses, fra 11-12 år.

Susanne Thøfner

Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen (88/27) 672 591 0, Claus Bork: Djin - Lina - 143 sider. Lix 36 (M1 13,9 + Lo 22,0)

Forfatteren, der tidligere på samme forlag er udkommet med bl.a Sorte Sigurd og Bølgernes Børn (1987), er nu i samme genre barslet med Djin. Genren, der er kendetegnet ved elementer fra både eventyret og myten, er bedst kendt fra Sværd- og Trolddomserien, der sammen med anden oversat litteratur nu i flere år har været stærkt efterspurgt på skolebiblioteket. I dette danske bud på stilarten hører vi om kampen mellem det gode og det onde - personificeret i Angicore og Miran, den unge Jaranakejser og dennes elskede, hvor disse står for det gode. For det onde - Djihba og Djin - repræsenterende det ondes skaberkraft og døden. Forfatteren har i en stilistisk ganske sikker form fået fortalt en spændende historie i et letflydende og meget billedrigt sprog. Men netop de meget abstrakte sproglige billeder gør bogen svær. Eks: “Han så sig selv som en klar, blafrende flamme i evighedens spejl, i øjnenes dyb. Tiden betragtede ham indgående, før han tonede bort.” Jeg tror mest på den som oplæsningsbog fra 5. klasse - men den vil også kunne selvlæses fra 6.-7. klasse. God for- og bagsideillustration.

Mogens Bille. (S)

© Claus Bork, all rights reserved.